Hultafors: Nu kan du mäta med gott samvete

”På Hultafors har vi utvecklat innovativa verktyg i över 130 år. Allt började när vi uppfann tumstocken, ett verktyg som kom att hjälpa många med övergången till ett nytt sätt att mäta. Nu börjar ett nytt kapitel i vår historia när vi FSCcertifierar vår 2.40 tumstock”, skriver företaget i en information

”Vi vill hjälpa hantverkare att göra ett mer medvetet val när det gäller handverktyg. Det kan verka som ett litet steg att ta, men vi tror att det är ett gigantiskt steg för vår bransch. För oss var valet självklart. Vi börjar med att göra vår senast utvecklade tumstock, 2.40, till en mer hållbar produkt och tar på så vis vårt arv in i framtiden, för kommande generationer.

FSC® märkningen betyder att råvaran i produkten har utvunnits på ett ansvarsfullt sätt. I detalj innebär det att råvaran inte har avverkats olagligt; avverkats i strid med traditionella och civila rättigheter; avverkats i skogar där höga bevarandevärden hotas; avverkats i skogar som omvandlats till plantager eller icke-skogsbruk eller avverkats i skogar där genetiskt modifierade träd är planterade”.