Hästens öppnade pop up-hotell i Kilsbergen

Gastro Kilsbergen. Bilder: Per Knutsson

Den storslagna naturen vid Gårdsjön i Kilsbergen var platsen för årets första Gastro natur – pop-restaurangen som tar skogen, sjöarna och ängarna till gästernas middagsbord för en kväll. Gastro natur är ett samarbete mellan Örebrokompaniet och Roger Hjälm, som tack vare fler partners som Hästens Store i Örebro, Goal Zero och Rejmes i Örebro, förvandlade platsen till en gastronomisk naturupplevelse för en helg. I år var det dock mer än bara en restaurang – de tre vindskydden i Gårdsjölägret pimpades till lyxiga hotellsviter för ett fåtal övernattande gäster. 

Gastro Kilsbergen. Bilder: Per Knutsson

Pop up-hotellet förseddes med sängar från Hästens och hela eventet drevs av förnybar energi. Boendesviterna var utrustade med solpaneler som drev minibarer, TV, belysning med mera. Den TV-kände inredaren och floristen Karl Fredrik Gustafsson från Eklaholm inredde sviterna i olika stilar: 

  • Lake side suite, inspirerad av närheten till vattnet där gästerna somnade i takt med vågornas kluckande.
  • Downtown suite, den sammetsdekorerade sviten med egen TV och bara en armlängds avstånd från minibaren
  • Top view suite, Gastro naturs eget lilla palats på toppen av berget som skänkte lugn och tid för reflektion i takt med fåglarnas kvitter.
Gastro Kilsbergen. Bilder: Per Knutsson

25 personer per kväll hade möjlighet att uppleva Gastro natur denna gång. Efter en bussfärd upp till Gårdsjön väntade en flotte på att köra över gästerna över sjön. En träkåsa med champagne välkomnade gästerna till restaurangen i naturen och den örtiga doften av rökt kål kittlade i näsborrarna. Ur en krona från skogens konung stack strutar med förrätter upp som gästerna fick ta och på en spegel serverades snittar med sommarsmaker.  

Gastro Kilsbergen. Bilder: Per Knutsson

Visionen om mat från jord till bord blir verklighet på Gastro natur. Här agerade grankvistar drinkpinnar och vedkubbar serverade nässelsoppan. Blåbärsris och smultronfång stod på bordet och väntade på att få fullända desserten. Smaker av skogarna, sjöarna och ängarna omkring Örebro län dominerade menyn, som lagades av kockarna Roger Hjälm och Robert Lindhagen från Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog. Nästa Gastro natur tar plats på en flotte i Hjälmaren, 3 och 4 augusti, och årets sista pop up-restaurang hålls i Limstensgruvorna, 30 och 31 augusti. 

källa/ foto: Örebrokompaniet/ Per Knutsson