Grön Muminservis påminner oss om sommaren – och räddar Östersjön

Årets sommarsäsongservis är en fortsättning på Mumintrollens sommaräventyr och påminner oss om hur vi kan tillbringa en bekymmerslös dag utomhus. I år har det även gått 75 år sedan Tove Jansson skrev den första Muminboken. Jubileumsåret till ära deltar sommarsäsongsservisen i kampanjen #VÅRTHAV som organiseras av Moomin Characters. Syftet med kampanjen är att samla in en miljon euro för att stötta arbetet med att skydda Östersjön.

Tove Jansson älskade havet och för Mumintrollen har havet betytt renhet och glädje. Sommaren 2018 kunde man konstatera den värsta algblomningen på 20 år. Vår generation kan dock fortfarande påverka om vi lämnar efter oss det mest nedsmutsade havet eller inte.

– För oss är det viktigt att kommande generationer kan njuta av Östersjöns rena vatten, precis som Mumintrollen, påminner Nora Haatainen från Fiskars licensaffärsverksamhet.

För varje såld mugg doneras 1 euro, motsvarande 10 svenska kronor, till John Nurminens Stiftelsens arbete för att göra Östersjön renare och värna om vårt arv. 

källa/ foto: Arabia/ Mumin