Granit lanserar kollektion med mönster signerade Stig Lindberg

Den 21 april lanserade Granit sin första kollektion med ikonisk mönsterdesign av Stig Lindberg. Stig är en av 1900-talets mest ansedda formgivare i Sverige. Lindbergs estetik karaktäriseras av fantasifulla kompositioner där hans formgivning ofta hämtar inspiration från naturen.

-’Det är en stor ynnest att få vara en del av detta kulturarv och få erbjuda klassisk svensk design i ny tappning, till befintliga Granit-kunder men även till en ny publik, menar Thomas Dunaker VD Granit.

I denna första kollektion återfinns fem mönster av olika karaktär, de kommer att synas på produkter från flera produktkategorier.

Mönsterdesignen Wrap kommer synas på förkläde, grytlapp, kökshandduk, servett, glasunderlägg, bricka, duk (vaxad) och bordstablett. Wrap finns i två olika kulörer.

Poème d´Amour är ett mönster som kommer finnas på bricka, glasunderlägg, servett och duk. Granit har i denna kollektion fått möjlighet att reproducera mönstret i en egen, unik färg.

Det grafiska mönstret Korrugalion kommer synas på bricka, servett, kudde och gardin.

Salix är en mönsterdesign som kommer att produceras på bäddset, kökshandduk, servett och bryggkaffe.

Välkända Berså kommer på kollektionens enda dricksglas som finns i två olika storlekar.

Med sina omtyckta mönster letade sig Stigs design snabbt in i det svenska folkhemmet. Den stora bredden på hans design vittnar om hans enorma produktivitet genom åren. Vi är glada att få möjligheten att återskapa några utvalda mönster på några av våra mest omtyckta produkter. Tanken är att skapa nya klassiker som håller sig över tid.

-Vi ser verkligen fram emot Stig Lindbergprodukterna från Granit. Stig var alltid öppen för nya material och produkttyper. Detta samarbete är ytterligare ett steg för att hålla hans livsverk levande på 2000-talet, säger Lars Dueholm-Lindberg VD Stig Lindberg Design.

‘-Vi är stolta över möjligheten att få presentera och föra vidare en av svensk designhistorias stora skatter i sann Granit-anda. Samarbetet sträcker sig initialt över en 2-årsperiod med ett antal kollektioner som kommer att släppas på samtliga Granit-marknader och därmed göras tillgängliga för kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland, säger Thomas Dunaker, VD Granit.

källa/ foto: Granit