Gaggenau lanserar en helintregerad bänkventilation med glaspanel

Gaggenau som har varit ledande tillverkare av innovativa och revolutionerande hushållsapparater i flera hundra år, lanserar under hösten 2020 en ny typ av ventilationssystem. Gaggenau var först i världen med att 1976 introducera bänkventilation. Gång på gång visar företaget att de är först med innovativa lösningar som håller över tid och ger den hängivne hemmakocken en professionell upplevelse vid varje användningstillfälle. 

Bänkfläkt AL 200 är en helintregerad bänkventilation försedd med glaspanel. Den transparenta glaspanelen som är svagt upplyst längst med kanterna, fälls ned efter användning och bidrar till ett avskalat intryck i köksmiljön. Bänkfläkt AL 200 imponerar med sitt högteknologiska ventilationssystem som innehåller en ny pantenterad lösning, Guided Air. Systemet avlägsnar tyst och effektivt både os och ångor från matlagningen och fångar upp dem innan de hinner stiga uppåt och påverka kocken och miljön. Den extra funktionen aktiveras genom ett knapptryck. Kontrollpanelen i svart keramik är användarvänlig och kan styras via Gaggenaus egna applikation ”Home connect”. Bänkfläkt AL 200 kan enkelt byggas in i redan befintliga zonfria induktions- och flex-hällar i Gaggenaus serie 200. Pris från 32 800 SEK.

Flex-induktionshäll i serie 200
Flex-induktionshäll med inbyggd ventilation kombinerar flexibilitet med automatik. Hällen i serie 200 erbjuds nu med extra induktionsytor som automatiskt kan expandera så att man får plats med kokkärl som är upp till 30 cm i diameter. Inom de kombinerade zonerna placeras kokkärlen fritt och kan enkelt flyttas runt när nya kärl tillkommer, eller andra tas bort. Den planmonterade hällen erbjuds nu i en ännu mörkare och stilren finish. För den som önskar finns det magnetiska vredet som styr hällen och fläkten, en sk Twist Pad, i färgen svart. Vredet finns även fortsatt i rostfritt stål. För sin design har hällen tilldelats iF design award 2020.

källa/ foto: Gaggenau