”Fröken Turkos”: Bloggar om färgstark inredningsstil

Med mottot  Mer färg åt folket” vill bloggaren Leonor på Fröken Turkos få våra hem att spraka av färg och mönster. Att färg påverkar våra känslor och intryck är ingen nyhet. Trots det är de allra flesta ganska så återhållsamma när de färgsätter sitt hem. Det här vill Leonor ändra på genom att inspirera och på ett lekfullt och kreativt sätt uppmuntra svenska folket att sluta inredningsklona och våga ta ut svängarna. Med hjälp av färg, personliga prylar, mönster och fantasi istället gå sin egen väg utan att låta sig påverkas av tidens dominerande strömningar.

Leonor Juhl Kristiansson driver bloggen och Instagramkontot ”Fröken Turkos”. Hon har arbetat som inredare och fotograf i många år och har sett trender komma och gå. Några frågor från kunder och läsare som återkommit under årens lopp har kretsat kring behovet av hjälp med hur man adderar färg i sitt hem.

– Det finns en stor osäkerhet när det gäller färgsättning och ganska så enkla svar på hur du kan gå till väga. Färger berör och det är balansen mellan de olika tonerna, materialen, ljuset och mönster som tillslut kan resultera i en interiör där vi känner oss hemma. Får inte hemmet karaktär så spelar det ingen roll hur trendiga eller coola inredningsprylar du har hemma.

Leonor vill istället inspirera sina läsare att skapa ett unikt hem som speglar deras personlighet. Dessutom medverkar Leonor med sitt hem i veckans avsnitt av Vem bor här? Titta gärna på SVT Play.