Första bilderna: Här är IKEAs nya katalog

I dag presenteras IKEAs nya katalog för kommande säsong. ”IKEA lanserar produktnyheter året runt och de många nyheterna i höstens katalog har god sömn och kvadratsmarta förvaringslösningar i fokus. Regnbågens färger inspirerar textilier och inredningsdetaljer som ger hemmet en kick inför skolstart och vardag. Alla produktnyheter är utvecklade utifrån vår designfilosofi, demokratisk design, där hållbarhet är en viktig del”, skriver företaget.  

”Höstens katalog visar sex olika hem och levnadssituationer – allt från ensamboende i stan till att dela boende med vänner, familj och över generationer. Hemmen baseras på insikter från IKEAs årliga och globala undersökning Life at Home Report. Genom svaren i undersökningen har vi identifierat fem känslomässiga behov kopplade till att må bra och känna trivsel hemma”.

-Behoven är universella, men spelar olika stor roll beroende på var man befinner sig i livet. De sex hemmen i höstens katalog visar olika levnadssituationer och lösningar som speglar de känslomässiga behoven av att känna tillhörighet, ägandeskap, säkerhet, bekvämlighet och avskildhet, säger Carina Nordström-Sköldh, varuhuschef, IKEA Örebro.

källa/ foto: IKEA