”Ettore” vann Born Classic – Stockholm Furniture & Light Fairs pris för framtida klassiker

Bordet ”Ettore” är årets vinnare av Born Classic, Stockholm Furniture & Light Fairs designpris för framtida klassiker. ”Ettore” är formgivet av Åsa Jungnelius och producerat av Källemo. Born Classic är ett samarbete med auktionshuset Bukowskis vars experter Eva Seeman, Henrik Åberg och Jonatan Jahn utgör jury.

Stockholm Furniture & Light Fair instiftade 2019 ett nytt designpris – Born Classic – i samarbete med auktionshuset Bukowskis. Utmärkelsen går till en ny produkt som har kvaliteter att bli en framtida designklassiker. Produkten ska vara formgiven av en designer – eller tillverkad av en producent – från Skandinavien.

Vinnare av Born Classic 2020:
Bordet ”Ettore”, formgivet av Åsa Jungnelius och producerat av Källemo.

Juryns motivering:
”Möbeln knockade oss med sitt omedelbara uttryck. Med historiska referenser och formgivarens typiska symboliska och personliga karaktär tror vi att det här är en blivande klassiker. Bordet är skapat av en kreatör som rör sig gränslöst mellan konst och design och definierar ett tydligt samtida formspråk. Att möbeln är gjord i en begränsad upplaga samt att alla exemplar är individuellt bemålade av konstnären själv gör det här till ett åtråvärt föremål för konst- och designsamlaren. Samarbetet mellan formgivare och producent känns här som en självklar utveckling i sann Källemo-anda.”

källa/ foto: Stockholmsmässan press