Elsa Billgren släpper bok i vår om Carl Larsson-gården – ”en dröm som besannas”

I vår släpps boken ”Ett hem: Carl & Karin Larssons värld” där Elsa Billgren visar upp Sveriges kändaste hem. Välkommen till Carl Larsson-gården, hem åt två av de största konstnärskapen Sverige någonsin sett.

”Detta är en dröm som besannas”, säger Elsa Billgren om den kommande boken. ”Tänk att få chansen att botanisera i alla stängda skåp och gömda vrår för att visa upp det levande hem som Carl Larsson-gården var och fortfarande är än idag. Det finns få miljöer som är så pass inspirerande och målet med denna bok är att alla ska kunna ta en del av den inspirationen med sig.”

När Carl och Karin Larsson flyttade hem till Sverige efter flera år utomlands, fick de en liten stuga i Sundborn av Karins far. Stugan i Dalarna blev Carls och Karins gemensamma konstprojekt där deras artistiska talanger resulterade i en ovanligt modern och personlig arkitektur, färgsättning och inredning. I boken Ett hem: Carl & Karin Larssons värld kombineras intresseväckande texter som ger en historisk kontext med fantastiskt foto för att ge alla beundrare av sekelskifteskonstnärerna chans att upptäcka deras största verk: hemmet.

”Det känns fantastiskt att gården visas upp på ett helt nytt vis”, säger Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården. ”Lilla Hyttnäs är en ikon inom svensk heminredning och Elsa Billgren har lyckats förvalta det som gör hemmet unikt.”

Ljuset, Karins fria inredningsstil och det livliga familjelivet, så som det skildras i Carls älskade akvareller, har blivit synonymt med bilden av Sverige. Med foto av Mira Wickman, texter av Ulrika Ewerman samt koncept och styling av Elsa Billgren ges i boken en unik inblick till ett av Sveriges kändaste hem. Form görs av Bea Hellman.

Boken Ett hem: Carl & Karin Larssons värld släpps på Bookmark Förlag den 4 maj.

källa/ foto: Bookmark Förlag/ Mira Wickman