DUXs design håller i generationer – klassiska Wind i ny klädsel

Att köpa en säng eller möbel från svenska familjeföretaget DUX är ett val för livet. Företaget, med världen som marknadsplats och rötterna i skånska Sösdala, tillverkar sina produkter med så god kvalitet, så hög komfort och så genomtänkt design att de lever vidare i generationer. Viss förnyelse sker kontinuerligt med nya designsamarbeten och uppdatering av befintliga möbelklassiker. DUX klassiska soffor Wind, Johan och Fredrik formgivna av DUX Design Team presenteras hösten 2020 i nya klädslar. Möbler med en tidlös design ges med uppdaterad klädsel ytterligare möjlighet att leva kvar i generation efter generation.

DUX möbler tillverkas i den egna fabriken i Sösdala, i norra Skåne. I fabriken satsar DUX kompromisslöst på gediget hantverk och de bästa materialen med miljö och hållbarhet i fokus. I DUX ständiga arbete för hållbarhet ingår att förnya och utveckla befintliga möbelklassiker i sortimentet. Möbler med god kvalitet, komfort och välarbetad design ska få leva vidare i generationer. Utöver välkända möbler i design av bland andra Bruno Mathsson, Sam Larsson, Alf Svensson, Norm Architects och Claesson Koivisto Rune har även DUX egna designteam ritat möbler genom tiderna.

Kombinationen av att samarbeta med välrenommerade formgivare och att samtidigt ständigt internt arbeta med produktutveckling av befintligt sortiment är viktigt för DUX. Vi har ett fantastiskt designarv att tillgå och ett stort ansvar i att bevara det. Vi vill i formgivandet av nya möbler hitta framtidens ’Bruno Mathsson-klassiker’, men framförallt göra allt för att befintliga möbler ska kännas evigt klassiska och därmed alltid rätt i tiden.”, säger Anna Back Jansson, Designchef DUX.

DUX VD Henrik Ljung, håller med:
Vi tillverkar klassiska möbler som lever i flera generationer. Det har med hållbarhet att göra – om en möbel inte är bekväm, går sönder eller känns omodern riskerar den att slängas. Utmaningen är att ge våra möbler de bästa förutsättningarna för att leva vidare i flera generationer, med allt vad det innebär så som kvalitet, hållbarhet, komfort och god design.”.

Nya klädslar
Sofforna Fredrik, Johan och Wind presenteras nu i textilen Tosca. Tosca kommer från Mark Alexander, ett varumärke som har en lång historia av hållbart textilt hantverk. I DUX val av textilier är det viktigt med kvalitet samt modern men samtidigt klassisk estetik, där Mark Alexander erbjuder flertalet färger och strukturer som passar DUX efterfrågan.

DUX-soffan – skön som en säng med sängspiraler i sittplymåerna!
DUX började sin resa med sängtillverkning redan 1926 utifrån en idé om spiraler med en innovativ design i madrassen. Den välkända komforten i sängarna finns idag även i de flesta av DUX stoppade fåtöljer och soffor, med DUX egna spiraler placerade i sittplymåerna.