DUX presenterar stol-ikonen Sam i nya utföranden

Stolen Sam i krom och svart läder formgavs av Sam Larsson år 1974 och gjorde en comeback år 2015 som en del i projektet DUX design Revival. Nu välkomnas Sam återigen, denna gång i de i tre nya färgerna Camel, Pearl och Truffle i läder Naturale samt i en ny sitthöjd.

Sedan år 2015 har Sam återigen funnits tillgänglig i DUX möbelkollektion. Stolen fick nytt liv i samband med projektet DUX Design Revival för fyra år sedan, då DUX lyfte sina främsta designklassiker genom åren. Nu presenteras den klassiska stolen i de nya färgerna Camel, Pearl och Truffle i läder Naturale, samt med en sitthöjd på 48 cm. Tidigare har stolen endast erbjudits i svart läder Classic Soft 88 med en sitthöjd på 45 cm. 

Sam har ett stativ i krom och ett häftat sittelement. Lädret Naturale är ett mjukt semianilinläder som gör stolens dyna tålig utan att materialets naturliga mjukhet och komfort ändras. Tack vare den tunna ytbehandlingen lämpar sig Sam både som matstol, kontors- och konferensstol. Den ursprungliga sitthöjden är specialanpassad till DUX matbord Inter som designades av DUX designteam år 1984–89. Nu erbjuder DUX möjligheten att välja en sitthöjd som även passar lite högre bord, vilket öppnar upp för stolens användningsområden ytterligare. Med dess enkla och rena design samt med det dekorativa spännet i ryggen är Sam lika modern nu som den var år 1974.

källa/ foto: DUX