DUX presenterar kollektion när Bruno Mathssons klassiker fyller 50

I år är det 50 år sedan DUX introducerade samarbetet med designer Bruno Mathsson. De svenska designklassikerna Jetson, Karin och Pernilla var de första möblerna som Bruno Mathssons designade för DUX. I samband med 50-årsjubileet presenterar nu DUX en exklusiv jubileumskollektion som hyllar samarbetet med Bruno Mathsson.

Bruno Mathssons filosofi utgick från människan och kroppen och han ritade möbler med ett organiskt formspråk, vilket resulterade i en rad framtida klassiker. Jetson, Karin och Pernilla är tre av de fåtöljer som DUX producerar sedan 1969. Jubileumskollektionen består av de klassiska fåtöljerna i nya specialframtagna klädslar i textil och läder.

Jetson, Karin och Pernilla presenteras i nya uttryck i både textil och läder. Karins nya textil Tangram är ett geometriskt mönstrat tyg, med en exklusiv mix av texturer i satin och chenille. Tangram finns i tre färger – svart/vit, svart/beige och beige/vit. Jetsons och Pernillas textil Flax är en naturfärgad väv som kombineras med jubileumslädret Nature. Nature är ett mjukt och följsamt semianilinläder och finns i färgerna svart, camel samt perle, en cremevit nyans. Jetson, Karin och Pernilla presenteras även i utföranden som till största del är klädda i lädret Nature.

Jetson, Karin och Pernilla tillverkas i DUX fabrik i Sösdala i norra Skåne. Utöver tillverkningen av möbler förvaltar DUX ett svenskt och skandinaviskt designarv, välkänt världen över. DUX är stolta över att fortfarande kunna ge Bruno Mathssons idéer fysisk form genom att skapa tidlösa och klassiska möbler i högsta kvalitet.