DUX klassiska, eleganta 3-sitssoffa Ritzy fyller 20 år

DUX klassiska, eleganta 3-sitssoffa Ritzy som lanserades år 2001 fyller 20 år i år. Soffan, formgiven av DUX designteam, har kommit att bli en tidlös klassiker. Jubileet firas genom en lansering av två nya möbler i samma serie, i form av en fåtölj samt en 2-sitssoffa.

Soffan Ritzy är designad med fokus på optimal komfort, tidlös design och material av högsta kvalitet, vilket gör att den kan leva vidare i generationer. De nya tillskotten av Ritzy fåtölj och 2-sitssoffa, har lika sobert och tidlöst formspråk som 3-sitssoffan. Samtliga har sittplymåer med DUX unika Pascal-spiraler, vilka är desamma som används i DUX sängar med dess välkända komfort. Soffans och fåtöljens sittplymåer har därmed optimal sittkomfort. Ritzy har en fast klädsel med knappindragningar i sits och rygg. Samtliga finns med valbar klädsel i textil eller läder i flera olika färger och strukturer. Benen kommer i rostfritt stål.

DUX arbetar ständigt med att förnya och utveckla befintliga möbelklassiker i sortimentet, så att välarbetad design och tidlösa klassiker ska få leva vidare. Vi är stolta över att presentera två nya modeller av vår klassiska Ritzy-soffa i samband med jubileet. DUX Design Team har vid utformningen bevarat samma karaktäristiska drag och eleganta design som originalet besitter.”, Säger Henrik Ljung, VD DUX.

I utformandet av Ritzy gavs extra stor hänsyn till soffans baksida. Målet var en vackert designad rygg som uppmuntrar till placering med soffryggen ut mot rummet. Ritzy kom att bli en 3-sitssoffa utan begränsningar, vilket gör den idealisk för både hem och offentliga miljöer. DUX serie Ritzy tillverkas i egna fabriken i Sösdala i södra Sverige. Nyheterna finns tillgängliga i butik från hösten 2021.

källa/ foto: DUX