DUX ikoner i matt svart

Matt svart är en stor kommande trend på möbelscenen. DUX arbetar medvetet sedan många år med att uppdatera sina klassiker så att de följer med i tiden. Nu presenterar DUX tre av sina främsta ikoner i matt svart. Bordet Inter, stolen Sam och fåtöljen Jetson, vilka tidigare haft kromade underreden, lanseras nu även med svartlackerade ben som alternativ.

I den egna fabriken i Sösdala, i norra Skåne, tillverkar DUX sina möbler med kompromisslös satsning på gediget hantverk och de bästa materialen med miljö och hållbarhet i fokus. DUX tillverkar sina möbler med så god kvalitet, så hög komfort och så genomtänkt design att de lever vidare i generationer. Viss förnyelse sker kontinuerligt med nya designsamarbeten och uppdatering av befintliga möbelklassiker. I januari 2021 lanseras möbelikonerna Inter, Sam och Jetson i nya utföranden – nu med svartlackerade ben.

Med välkända möbler i design av bland andra Bruno Mathsson, Sam Larsson, Alf Svensson, Norm Architects och Claesson Koivisto Rune har DUX ett gediget designarv att tillgå och att bevara. Med svarta underreden får Inter, Sam och Jetson en helt ny känsla. ”, säger Anna Back Jansson, designchef DUX.

”Vi har en medveten strategi att utveckla och förnya DUX möbelklassiker. DUX möbelkollektion växer hela tiden i och med nya designsamarbeten och vi vill att de klassiska designikonerna ska få leva vidare tillsammans med nykomlingarna.”, säger Henrik Ljung, VD DUX.

källa/ foto: DUX