DUX i samarbete med danska Carl Hansen & Son

DUX inleder ett unikt samarbete med danska möbelföretaget Carl Hansen & Søn. Tillsammans lanserar de en säng baserad på Børge Mogensens skisser, som hittats i det danska designföretagets rika arkiv. Med en minimalistisk design och exklusiva materialval kombineras det bästa av två världar – DUX expertis inom sovkomfort och Carl Hansen & Søns hantverks- och designtradition. Sängen har aldrig tidigare varit i produktion.
 
Sängen har många av Børge Mogensens karakteristiska detaljer, bland annat de synliga och vackert sinkade hörnen, som kräver stor precision och ett omsorgsfullt hantverk. Børge Mogensens fokus på att skapa design som håller i generationer framgår också tydligt i sängen, som har en robust ram i massiv ek och rektangulära samt cylinderformade kuddar som fulländar uttrycket med stroppar i kärnläder. DUX madrass CH18 med spiralkärna är speciellt framtagen för samarbetet. Madrassen är klädd i slitstark ljusgrå DUX-textil med exklusivt handsydda indrag. För bästa komfort kompletteras madrassen med en av DUX bäddmadrasser.

Henrik Ljung, VD för DUX: ”Carl Hansen & Søn och DUX har en gemensam tradition av hantverk och design. För Børge Mogensen var sittkomforten viktigast – samma värderingar delas av DUX. Det gedigna hantverket, den genomtänkta konstruktionen, det sociala engagemanget och kvaliteten på de material som Børge Mogensen arbetade med är imponerande. En möbel ska vara flexibel och kunna användas varje dag. Tillsammans med Carl Hansen & Søn får vi möjligheten att lyfta fantastisk design av Børge Mogensen. De hantverksmässiga detaljerna i allt från madrass till träram genomsyrar designen och skapar en sängkomfort som måste upplevas.” 

Knud Erik Hansen, VD för Carl Hansen & Søn: ”DUX är, liksom Carl Hansen & Søn, ett familjeägt företag med en lång tradition av genomarbetat och vackert hantverk. En madrass från DUX är också mer än bara en madrass, den är ett stycke design. DUX kompromissar inte med vare sig estetik eller funktion, vilket matchar Carl Hansen & Søns filosofi helt perfekt.” Det är första gången Carl Hansen & Søn lanserar en säng, något som Knud Erik Hansen kommenterar så här: ”Vi har länge haft en önskan om att kunna möblera alla rum i huset. Med sängen blir det möjligt att möblera sovrum och hela hotellrum med Børge Mogensens möbler, vilket känns helt fantastiskt.”

Sängen BM0555 Carl Hansen & Søn x DUX CH18 kommer att finnas i utvalda butiker och showroom samt återförsäljare globalt från juni 2021.

källa/ foto: DUX