Duka med Swedish Grace – lanseras i färgerna Midnatt, Sten och Dimma

Till våren introducerar Rörstrand ytterligare ett stilsäkert tillskott till Swedish Grace sofistikerade värld: bordsdukar, tygservetter, bordstabletter och kökshanddukar, som en utökning av Swedish Grace textilier och ett kontrastrikt komplement till vårens alla dukningar. Swedish Grace textilier lanseras i färgerna Midnatt, Sten och Dimma. 

När Louise Adelborg skapade förlagan till Swedish Grace 1930 var det för tidigt att kalla den stilikon. Nu, 90 år senare, är det en självklarhet. Den älskade servisen utformades med festligheter i åtanke och har sedan dess färdats genom tidsepoker och trender, färger och former, möten och middagar. Alltid med samma, tydliga löfte: varje måltid med stil. 
 
Stilikonens långa resa har inneburit flertalet förnyelser, och när det omtyckta veteaxet går från hårt till mjukt appliceras det än en gång på exklusivt linne. I Rörstrands befintliga sortiment erbjuds Swedish Grace kökshandduk och bordstablett i färgerna Sten och Dimma. Nu utökas serien med bordsduk och tygservett, samt färgen Midnatt. Det mjuka materialet och präglade mönstret ger dukningen ett mer ombonat uttryck, och de harmonierande textilfärgerna erbjuder ännu fler möjligheter att mixa och matcha med porslinet. 
 
Med hjälp av de textila accessoarerna blir dukningen en svårslagen helhet, och de är definitivt något vi kommer att se mer av framöver. Och i linje med Louise Adelborgs intentioner fortsätter Swedish Grace att vara förstahandsvalet för festligheter och bjudningar, såväl stora som små. Oavsett om det gäller en fikastund eller en högtidlig middag adderar textilierna det lilla extra – helt i Swedish Grace anda.

källa/ foto: Rörstrand