Dimgrön ny kulör i kök från Vedum

När det svenska familjeföretaget Vedum presenterar sina köksnyheter möter tidlösa klassiker det nya 20-talets trender. Bland nyheterna finns tre nya luckor, framdragen sockel i ny tappning, och en naturnära kulör som vågar vara nedtonad.

I över ett sekel har Vedum tillverkat inredning på den västgötska slätten. Inspirationen hämtas från miljöerna som omger fabriken – och viljan att skapa långsiktigt hållbar design präglar arbetet på familjeföretaget. Inför 2022 års kökslansering har Vedum skapat design som ligger rätt i tiden idag, och många år framöver.


   – Köket är hemmets hjärta, ett rum som speglar ens personlighet, stil och livssituation. Vi tror på klassiska lösningar i modern tappning. Luckorna som vi lanserar inför 2022 är tidlösa – vi vill skapa inredning som håller länge! I samma anda arbetar vi för att erbjuda våra kunder ett brett sortiment av Svanenmärkt inredning, och vi passar på att lansera fler miljömärkta luckor i samband med våra köksnyheter. Det är vi extra stolta över! Det är hållbart att göra kloka val från början, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

Inför lanseringen av kök 2022 har Vedum tagit fram en ny kulör, dimgrön. Här, precis som i framtagandet av Vedums övriga kulörer, är det naturens färgskiftningar som inspirerat. Den dimgröna kulören är en nedtonad och naturnära upplevelse – som i samband med lanseringen återfinns på den nya luckan Edit. Nykomlingen dimgrön harmoniserar med tidigare Vedumfavoriter som havregul, skogsgrön, linnebeige och sandbeige.

källa/ foto: Vedum