Bygg utemöbeln i betong – ”en kreativ, vacker och annorlunda lösning”

I takt med att både villa och attefallshus tagit form på tomten har Björn Christiernssons intresse att bygga med betong vuxit sig allt starkare. När komplementbostaden, i detta fall en gäststuga, stod klar blev nästa projekt att skapa en matplats och generöst med sittplatser i berget intill huset och dess utvändiga öppna spis.

– Vi värdesätter verkligen vår bergiga tomt då den inger spänning samtidigt som den skänker oss ett lugn och de platsgjutna möblerna i betong bildar en personlig och högst naturlig plats för umgänge med hög mysfaktor, säger Björn Christiernsson.

Genom att nyttja berg på detta sätt och skapa något speciellt upptäcks ännu en fördel med just ditt hem och är det ont om plats på tomten i övrigt är bergsmöbler en kreativ, vacker och annorlunda lösning.

– Möbelgruppen är ett fantastiskt exempel på hur betong kan användas och påvisar återigen materialets flexibilitet. Att möblerna tål att stå ute året om innebär att de alltid finns tillgängliga och inte behöver flyttas eller riskerar att blåsa bort, säger Veronica Jensen på Finja.