Benders anpassar solpanelen efter takpannan

Benders har tagit fram en lösning med en solpanel anpassad för den 2-kupiga takpannan Palema. Solpanelen tillverkas i Järfälla av det svenska företaget Midsummer åt Benders. Ordermottagningen av solpanelerna sker omgående och under oktober månad kommer de första panelerna installeras på tak i Norden.

Benders stora satsning på solpaneler för att möta efterfrågan på marknaden märks inte bara på hemsidan som uppdateras med inspiration och information om solpaneler, utan även ute hos Benders återförsäljare där broschyrer och produktblad finns för den som vill veta mer.

-För oss har det alltid varit viktigt att kunna erbjuda marknaden ett komplett sortiment och det allra senaste inom tak. Eftersom vårt solljus erbjuder så mycket energi är det en självklarhet att också kunna erbjuda solpaneler med snygg design och enkelt montage speciellt anpassade för våra produkter, säger Ove Bender, VD Benders.

-De senaste åren har solpaneler haft en snabb tillväxt i Sverige och i resten av världen. För att denna utveckling ska fortsätta och för att ännu fler ska lockas att installera solenergi krävs produkter med snygg och lättmonterad design. Här har vi utnyttjat våra solpanelers unika egenskaper och anpassat dem till Benders takpanna. Med dessa solpaneler utvecklade för Sveriges populäraste takpanna hoppas vi kunna snabba på processen så att fler lockas att installera solpaneler på sina befintliga och nya tak, säger Sven Lindström, VD Midsummer.

Monteringen av solpanelerna är enkel och kräver ingen åverkan på undertaket utan den placeras ovanpå Palemapannorna på ett nytt eller redan existerande tak. En panel motsvarar fem pannor i bredd och panelerna seriekopplas enkelt med kablar som ingår tillsammans med växelriktare och övrig utrustning i paket från Benders.

källa/ foto: Benders