Är din trädgård redo för hemester nästa sommar? – skapa ”njuteliv” med trädgårdsarkitekter

Pelargonien, med egen studio på Örnsro i Örebro, erbjuder trädgårdsarkitektur för både villaträdgårdar och publika ytor, liksom offentlig miljö. Oavsett vem kunden är så är målsättningen alltid att skapa njuteliv.

Företaget startades 2016 och redan sommaren 2018 fick man ta emot pris ur kungens hand! Effekten av det lät inte vänta på sig. Idag är det någon månads väntetid för kunder som vill anlita Kersti Liss Nadjalin och jOhan Andersson – duon som utgör Pelargonien. Men vill du stå redo för anläggning när tjälen går ur backen nästa vår, så finns det fortfarande plats i Pelargoniens kalender för att formge just din drömträdgård. Men vänta inte för länge med att boka ett möte i din trädgård.

– Intresset för att skapa en trädgård att njuta i blir bara större. Många bor redan väldigt fint och är ”klara” inomhus. Men när de sneglar ut genom fönstret ser de möjligheten att också skapa njuteliv under bar himmel. Det är där vi kommer in, säger Kersti Liss Nadjalin, ena halvan av Pelargonien. 

Fastighetsbyrån konstaterade också, i en Novusundersökning våren 2018, att svenskar som vill köpa hus inte längre sätter bra förutsättningar för att laga mat, eller bra umgängesytor i första rummet. Nej, det allra viktigaste är en trädgård med bra förutsättningar för olika aktiviteter. En genomtänkt trädgård höjer med andra ord också värdet på fastigheten. Och det är inte för inte som hemester blivit ett modeord.

– Det märks tydligt att efterfrågan på trädgårdsdesign ökar och vi fyller kalendern trots att det börjar bli lågsäsong. Människor vill vara hemma i större utsträckning och då vill de också kunna koppla av, umgås och ha kul även utomhus. Att ta hjälp med att formge trädgårdsytorna blir mer och mer vanligt, säger jOhan Andersson, andra halvan av Pelargonien.

Och att få se sin egen trädgård formgiven och uppritad i 3D är väldigt lustfyllt och ger ofta en riktig wow-känsla. Att få drömma sig bort till det som snart kan bli verklighet är helt enkelt rätt härligt!

– Presentationstillfället är en höjdpunkt i våra projekt och något vi lägger mycket energi på. Just nu utforskar vi även möjligheten att erbjuda våra kunder att få uppleva sin trädgård i VR. Vi hoppas inom kort kunna lansera detta, berättar Kersti.

På www.pelargonien.se kan du läsa mer om de tjänster som tillhandahålls och få en uppfattning om ungefärliga prisnivåer och även se exempel på trädgårdar som Pelargonien ritat. Du träffar dem också i monter H:5 på bomässan Bostad 2019 på Conventum den 9-10 november. Och vem vet – kanske kan du testa VR-tekniken där och få en föraning om hur det kommer att kännas när din trädgård ska presenteras?

källa/ foto: Pelargonien