Aller: De har årets trädgård

På en sluttning i Rolfstorp har vinnarna skapat en ”trädgård med utsikt”. I tio personliga trädgårdsrum har de förverkligat sin dröm om en formstark trädgård med många funktioner. Resultatet har gett dem utmärkelsen Årets Trädgård 2019.

I 30 år har Aller utsett Årets Trädgård – en trädgård som är ovanligt vacker och sevärd. Kriterierna är att trädgården måste skötas av ägarna och odlingarna ska vara ekologiska utan konstgödsel och giftiga bekämpningsmedel.Årets vinnare 2019 finns utanför Varberg och uppfyller kriterierna med råge. Du kan kika på trädgården via deras instagramkonto @tradgardmedutsikt.

Juryns motivering

Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund har skapat en formstark ram till sin sköna gröna och blommande trädgård. I de tio trädgårdsrummen känns det som man befinner sig i England, Italien och Sverige på samma gång. De har skapat ett paradis som kan inspirera många till stordåd i sina egna trädgårdar.

I juryn: Maria Kasimir, redaktör Allers Trädgård, Kerstin Holmberg redaktör Allers Trädgård och Susanne Lindén, chefredaktör Allers Trädgård. Priset delas ut tillsammans med Nelson garden och Freixenet.

källa/ foto: Aller Trädgård/ Monika Norrby Allers Trädgård